top of page

GREENLANING

Greenlaning is een prettige, sociale en verantwoorde manier om met je terreinwagen of SUV in de natuur te rijden. Het concept is afkomstig uit Groot-Brittannië, waar net als in Hongarije , veel oude weggetjes liggen die dorpjes of gebieden met elkaar verbinden en die nooit geasfalteerd zijn. Burgers hebben op deze wegen recht van overpad. De wegen zijn vaak in slechte staat, modderig of vol keien, maar dat is voor de terreinrijder natuurlijk juist de uitdaging..

Bij Greenlaning rijdt je over openbare wegen die meestal niet bestraat zijn. Onderweg komt je mogelijk boeren of recreanten tegen, en daar houdt je dus rekening mee. Naast de weg rijden en crossen is absoluut uitgesloten. Weet je je zich te gedragen, dan kunnen nog vele 4×4 liefhebbers van een schitterende route door de natuur genieten.

Ben je bang voor krasjes of erger,  dan is deze vorm van recreatie met je SUV of terreinwagen ernstig af te raden. Het is niet uitgesloten dat je onderweg door overhangend groen of dor hout wordt belaagd, of dat de kuilen die je tegenkomt wat dieper zijn dan gedacht. 

Feit is dat je met je terreinwagen in heel Hongarije lange tochten kunt maken over onverharde wegen die ooit de verbindingen vormden tussen de verschillende dorpen en steden. 

Rond ons dorp is dat niet anders. Vooral in voorjaar en zomer zijn de wegen behoorlijk betrouwbaar te berijden en garantie voor prachtige vergezichten en onverwachte verrassingen.

Het gebeurt trouwens regelmatig dat GPS routes, als je "de kortste weg" hebt ingesteld je rücksichtlos die onverharde wegen opsturen, waar je dan ook gewone personenauto's ziet rijden waar wij west-europeanen  niet eens aan zouden denken die te begaan. 

bottom of page