top of page

ZWEMVIJVER

Onze zwemvijver is een verhaal apart, in eerste instantie was de wens om een traditioneel "helder blauw" zwembad te maken. 

Nadat we samen met de kinderen de ideale afmeting  (6 x 10 x 1.60 ) hadden bepaald door op een veldje met piketpaaltjes maten uit te zetten, en nu eens echt gingen brainstormen over wat de consequenties zijn van het hebben van een zwembad, kwamen we tot de conclusie dat het gebruik van de benodigde chemicaliën,  nodig om de boel "schoon" te houden ons niet echt blij maakte.

Het paste niet in de zo prachtige ongerepte omgeving.

 

Nader onderzoek en een tip van een Hongaarse vriendin deden ons kiezen voor een zwemvijver, een natuurbad, dat zichzelf schoon houdt door een helofietenfilter (vijverplanten) en een watercirculatiesysteem dat door filters in een pomphuis loopt en natuurlijke bacteriën en mineralen aan het water toevoegt. Het verwarmingssysteem is de zon, die de ondiepe vijver opwarmt. Het circulatiesysteem zorgt ervoor dat het warmere water in het zwemgedeelte komt. In de zomer is het water rond de 22 graden.

In de winter gaat het systeem in winterslaap om in de lente weer te worden opgestart.

Het bleek een gouden greep. Kraakhelder water en een feest om het vijverdeel bevolkt te zien worden met allerlei beestjes en waterplanten,  indicatoren van de goede conditie van het water !!

Een ruim terras, afgeschermd door een muurtje en een grote plantenbak met laurierstruiken garandeert totale privacy.

De spectaculaire "kasteelmuur" hebben we zelf bedacht en uitgevoerd. 16000 gebruikte stenen hebben we uit de omgeving weten her te gebruiken. Het maakt de zwemvijver tot een plaatje.

 

 

bottom of page